ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Εικόνες ντροπής λίγα χιλιόμετρα από την Πύλο – Η βροχή ξέθαψε παλιά χωματερή…

by taygetos

Μεσσηνία, ρέμα Ξηριάς, λίγα χιλιόμετρα από την Πύλο

Από τον οργανισμό προστασίας του περιβάλλοντος saveyourhood στον λογαριασμό τους στο instagram αναρτήθηκε η παρακάτω δημοσίευση:

«🆘Ένα απαράδεκτο θέαμα αντίκρισε η ομάδα του @saveyourhood_gr όπου αντικρίζοντας στην άκρη ενός ρέματος μερικά σκουπίδια από τον κεντρικό δρόμο, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα κολοσσιαίο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοίτη του.
❎ Σε μια έκταση πάνω από 2 χιλιόμετρα, η κοίτη του ρέματος αυτού είναι πλημμυρισμένη με εκατοντάδες χιλιάδες σκουπίδια, όπου προέρχονται από μια κλειστή πλέον χωματερή.
ℹ️Χωρίς ακόμα να έχουμε λεπτομέρειες για τη φύση της χωματερής, η ομάδα κατέγραψε το πρόβλημα από την πηγή της.
ℹ️Οι τελευταίες νεροποντές φαίνεται να έχουν ενώσει τα όρια της έκτασης της με την κοίτη, προκαλώντας εντονότατες διαρροές στον υδάτινο ορίζοντα.
Πλέον, με τα θεόρατα τείχη σκουπιδιών που υπάρχουν σε μεγάλο μήκος του ρέματος, κάθε φορά που κυκλοφορεί υδάτινο στοιχείο στο ρέμα αυτό, το πρόβλημα θα συνεχίζεται.
🏞️Αξίζει να σημειωθεί, ότι από πάνω η χωματερη πια δεν είναι καθόλου εμφανής καθώς η φύση έχει πλήρως επανέλθει, καθιστώντας το πρόβλημα ακόμα πιο δύσκολο στην επίλυση του. Επίσης, πρόκειται για χωματερή πολλών ετών καθώς τα περισσότερα σκουπίδια χρονολογούνται την δεκαετία του ’80.
Το ρέμα Ξηριάς εκβάλει στον όρμο του Ναυαρίνου.

🕳️Για να οριστεί μια χωματερή αποκατεστημένη στη χώρα μας, αρκεί να καλυφθεί από χώμα και να αποτραπεί η ανθρώπινη πρόσβαση σε αυτήν, χωρίς να υπολογίζουμε τις μακροχρόνιες επιπτώσεις των απορριμμάτων που συνεχίζουν και δηλητηριάζουν το υπέδαφος, το φυσικό περιβάλλον και τον υδάτινο ορίζοντα.

🙏Μήπως ήρθε η ώρα για καλύτερες λύσεις;»

You may also like

Πλοήγηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?