ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Καταρρέει η παθολογική κλινική στο νοσοκομείο Καλαμάτας…

by taygetos

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ του νομού Μεσσηνίας, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο κατάρρευσης των παθολογικών κλινικών του νοσοκομείου Καλαμάτας, λόγω της μετακίνησης των γιατρών του ΕΣΥ από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για την κάλυψη εφημεριακών κενών.

«Προγραμματίστηκαν δράσεις και αποφασίστηκε να ενημερωθεί ο εισαγγελέας πρωτοδικών τόσο για τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκονται οι ιατροί μας όσο και για την επισφάλεια της λειτουργίας των παθολογικών κλινικών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των γιατρών.

Όπως τονίζουν, «δεν γίνεται άλλο να συνεχιστεί η αρνητικότατη κατάσταση που βιώνουν όλοι οι ιατροί και πρέπει να φανεί το παράνομο των μετακινήσεων των ιατρών που επιδιώκεται να καταστεί καθεστώς».

Η ανακοίνωση για το νοσοκομείο Καλαμάτας

«Καταγγείλαμε στο προηγούμενο δελτίο τύπου ότι η πολιτική της μετακίνησης των γιατρών του ΕΣΥ από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για την κάλυψη εφημεριακών κενών σε συνδυασμό με την εργασιακή εξουθένωση των παθολόγων μας θα οδηγήσει στην κατάρρευση των παθολογικών κλινικών του Νοσοκομείου μας.

Αυτό έγινε. Ο αντιπρόσωπος των ιατρών – μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου Μεσσηνίας έθεσε το συγκεκριμένο θέμα ως κατεπείγον εκτός ημερήσιας διάταξης στις 27 Οκτωβρίου με σκοπό να πάρει το ΔΣ του Νοσοκομείου ξεκάθαρη θέση. Δυστυχώς όμως τα υπόλοιπα μέλη δεν θέλησαν να το συζητήσουν.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου ομόφωνα τα μέλη μας πήραν την απόφαση να στηρίξουν κάθε απόφαση των παθολόγων μας που στόχο της θα έχει να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια τους και την υγεία τους. Προγραμματίστηκαν δράσεις και αποφασίστηκε να ενημερωθεί ο εισαγγελέας πρωτοδικών τόσο για τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκονται οι ιατροί μας όσο και για την επισφάλεια της λειτουργίας των παθολογικών κλινικών.

Δεν γίνεται άλλο να συνεχιστεί η αρνητικότατη κατάσταση που βιώνουν όλοι οι ιατροί και πρέπει να φανεί το παράνομο των μετακινήσεων των ιατρών που επιδιώκεται να καταστεί καθεστώς. Ταυτόχρονα το λειτούργημα του ιατρού μας θέτει υπεύθυνους απέναντι στην υγεία των πολιτών η οποία δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με ιατρούς εξαντλημένους, μετακινούμενους από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, με άμεσο αποτέλεσμα την καταστρατήγηση κάθε κανόνα σωστής οργάνωσης και κάθε κανόνα ασφαλείας στην λειτουργία των κλινικών.

Καλούμε κάθε πολίτη, κάθε πολιτικό φορέα, κάθε πολιτικό πρόσωπο του νομού να πάρει θέση απέναντι στην κατάρρευση του Νοσοκομείου Καλαμάτας».

You may also like

Πλοήγηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
Μετάβαση στο περιεχόμενο