ΑΡΚΑΔΙΑ: Εξαρθρώθηκε οργάνωση με πάνω από 160 κιλά κάνναβης – Που ήταν η καλλιέργεια της φυτείας (φωτο)

by taygetos

«Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης, σε περιοχές της Αρκαδίας και της Αττικής.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, 4 αλλοδαποί, ηλικίας από 39 έως 45 ετών και 2 Ελληνες , ηλικίας 62 και 64 ετών, αντίστοιχα, μέλη της οργάνωσης.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2023 έως και την 22.10.2023, όπου διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της Αρκαδίας και της Αττικής, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως ηγετικό μέλος ήταν ο 45χρονος αλλοδαπός συλληφθείς.

Οι ποσότητες κάνναβης προέρχονταν από φυτεία κάνναβης σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας, που καλλιεργούσαν οι δράστες από κοινού και στη συνέχεια διοχετεύονταν στους νομούς της Αρκαδίας και της Αττικής.

Επιπρόσθετα, τα μέλη μετά την παραλαβή των ποσοτήτων, για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών στους τόπους απόκρυψης ή στις οικίες τους χρησιμοποιούσαν μισθωμένα οχήματα και ταξί, για να αποτρέψουν τυχόν παρακολούθηση ή επιτήρηση σε βάρος τους.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία έτερων προσώπων ή αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons).

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, υπαίθριους χώρους και οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -101.458,2- γραμμαρίων,
 • φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -67.646- γραμμαρίων,
 • -4- οχήματα,
 • -3- ζυγαριές ακριβείας,
 • -8- κινητά τηλέφωνα,
 • το χρηματικό ποσό των -15.385- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
 • -1- περίστροφο,
 • -3- φυσίγγια,
 • -1- γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος,
 • πλήθος από εξοπλισμό αποξήρανσης,
 • -1- θερμάστρα υγραερίου,
 • -2- υπνόσακοι,
 • πλήθος από εργαλεία κατάλληλα για την καλλιέργεια και συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -600.000- ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και τα -κατά περίπτωση- αδικήματα για τα όπλα και περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης», αναφέρεται από την αστυνομία.

You may also like

Πλοήγηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
Μετάβαση στο περιεχόμενο