ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Οδοιπορικό στις πυρόπληκτες περιοχές του Λουτρακίου

by taygetos

Συγκλονιστικό είναι το οδοιπορικό της «Ζούγκλας», την επόμενη μέρα της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Λουτρακίου, κατακαίγοντας εκατοντάδες στρέμματα δάσους μαζί με δεκάδες οικίες και αγροικίες, αλλά και αυτοκίνητα. Η πύρινη λαίλαπα κατέκαψε στο διάβα της, τις περιουσίες πολλών συμπολιτών μας, οι οποίοι προσπάθησαν να περισώσουν ότι ήταν δυνατόν, βάζοντας βέβαια σε απόλυτη προτεραιότητα την ίδια τους τη ζωή. Οι εικόνες της επόμενης μέρας είναι πραγματικά συγκλονιστικές, με τους ανθρώπους σε απόγνωση να βλέπουν τους κόπους μιας ολόκληρής ζωής να έχουν γίνει κυριολεκτικά στάχτη.

Τεράστια είναι βέβαια και η οικολογική καταστροφή στην περιοχή. Η κάμερα της «Ζούγκλας», βρέθηκε σε τέσσερις οικισμούς έξω από το Λουτράκι, που βίωσαν την μεγαλύτερη καταστροφή από την επέλαση της πυρκαγιάς, αυτούς της Ειρήνης, της Καλλιθέας, του Αγίου Χαραλάμπους, και του Αγίου Σωστήρα. Τα βίντεο και οι εικόνες που ακολουθούν είναι χαρακτηριστικά της ανείπωτης καταστροφής.

Το μόνο ευχάριστο είναι ότι οι απώλειες περιορίστηκαν μόνο σε υλικές καταστροφές και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

ΠΗΓΗ zougla.gr

You may also like

Πλοήγηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
Μετάβαση στο περιεχόμενο