«Πύρινη κόλαση» στο Λουτράκι

by taygetos

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή Καλλιθέα Λουτρακίου η οποία επεκτάθηκε με ταχύς ρυθμούς με αποτέλεσμα να τυλιχθούν σπίτια στις φλόγες. Παράλληλα, εκκενώθηκαν οικισμοί και κατασκηνώσεις ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη μέχρι αυτήν την ώρα για να μην περάσει η φωτιά από την Παλαιά Εθνική οδό προς τα διυλιστήρια. 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 135 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου με 50 υδροφόρα οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Στην κατάσβεση συνδράμουν ακόμη 44 αστυνομικοί με 20 οχήματα. Από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-215, δύο ελικόπτερα Chinook, δύο προωθητές γαιών καθώς και μια ομάδα «Δευκαλίων» 11 ατόμων.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή μέσω του 112 να εκκενωθούν οι περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά, Ειρήνη, ενώ εκκενώθηκαν και κατασκηνώσεις.

Συγκεκριμένα, η κατασκήνωση Sportcamp που φιλοξενεί πάνω από 800 παιδιά και 200 εργαζόμενους εκκενώθηκε σε συνεργασία με την πυροσβεστική και τον Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο κλειστό γήπεδο «Γαλανόπουλος» στο Λουτράκι. 

Ταυτόχρονα, στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από σχετική εντολή εκκένωσης που δόθηκε.

Παράλληλα, τα αδέσποτα ζώα που φιλοξενεί ο δήμος Λουτρακίου, μεταφέρονται αυτή την ώρα με βανάκια του δήμου σε ασφαλές μέρος.

Νέα εντολή εκκένωσης για Καλαμάκι, Ίσθμια και Παράδεισο

Νέα εντολή εκκένωσης δόθηκε από το 112 προς τους κατοίκους των περιοχών Καλαμάκι, Ισθμίων και Παράδεισος προς Κόρινθο. 

O δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γιώργο Γκιώνη μιλώντας στο Open δήλωσε: «Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Εκκενώσαμε την κατασκήνωση, είναι ασφαλή όλα τα παιδιά, μεταφέρονται στο κλειστό γυμναστήριο του Λουτρακίου, να γνωρίζουν οι γονείς να μην ανησυχούνε. Δεν υπάρχουν τηλέφωνα. Έχουν κλείσει οι τηλεφωνικές γραμμές».

Άλλαξε κατεύθυνση η φωτιά – Καίγονται σπίτι 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η αλλαγή της φοράς των ανέμων οδηγεί την φωτιά του Λουτρακίου προς το Καλαμάκι και την περιοχή γύρω από τα διόδια με αποτέλεσμα σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη καίγονται σπίτια στον Άγιο Χαράλαμπο, στον Άγιο Σώζωντα, στο Άνω Καρβουνάρι και άλλους οικισμούς. 

Ουρές χιλιομέτρων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

Λόγω τη μεγάλης πυρκαγιάς διακόπηκε η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας αλλά και στην Παλαιά Εθνική Οδό και στα δύο ρεύματα. 

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 17:30 ελήφθη η απόφαση να κλείσει και η Παλαιά Εθνική Οδός με αποτέλεσμα όλοι οι οδηγοί να υποχρεωθούν σε αναστροφή προς Πάτρα και προς Αθήνα αντίστοιχα. Η διακοπή της κυκλοφορίας δημιούργησε ουρές χιλιομέτρων στην Νέα Εθνική Οδό. Πολίτες που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στην Εθνική Οδό κατήγγειλαν στο zougla.gr πως δεν είχαν καμία ενημέρωση για το πότε θα ανοίξει ο δρόμος. 

Ωστόσο, λίγο μετά τις 20:00 έγινε γνωστό πως η  Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου άνοιξε και στα δύο ρεύματα.

Έχει επίσης διακοπεί και η λειτουργία του Προαστιακού προς Κιάτο. Σε ανάρτησή της η Hellenic Train αναφέρει:

«Διακοπή κυκλοφορίας, με εντολή της αστυνομίας, του Προαστιακού προς το Κιάτο εξαιτίας πυρκαγιάς κοντά στον Σ.Σ. Αγίων Θεοδώρων».

πηγή zougla.gr

You may also like

Πλοήγηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?