ΛΑΚΩΝΙΑ: Δις ισόβια για το μακελειό με τους 2 νεκρούς στη Μονεμβασιά…

by taygetos

«Καταπέλτης ήταν η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Τρίπολης για τον δράστη του άγριου διπλού φονικού στη Μονεμβασιά, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Μάιο του 2022.

Ο 53χρονος θύτης, που παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε με βαναυσότητα δύο 77χρονους, αντιμετώπιζε τη βαριά κατηγορία για ανθρωποκτονία κατά συρροή, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και την Τρίτη 27 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η ποινική δίκη σε πρώτο βαθμό, με την ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου να επιβάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης για κάθε μια ανθρωποκτονία, δηλαδή δις ισόβια.

Επίσης, του επιβλήθηκε και ποινή 3 ετών και 3 μηνών για επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη κατά συρροή και απείθεια.

Ο κατηγορούμενος, που είχε συνήγορο υπεράσπισης τον Αλέξη Κούγια, άσκησε έφεση που αναμένεται να εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

Το χρονικό του τρόμου

Έναν περίπου χρόνο μετά τις αδιανόητες σκηνές πρωτοφανούς αγριότητας και φρίκης, που διαδραματίστηκαν στις 7 Μαΐου 2022, κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει όσα συνέβησαν μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.

Ήταν ένα συνηθισμένο ανοιξιάτικο Σαββατόβραδο στη νέα πόλη της Μονεμβασιάς με αυξημένη κίνηση από ντόπιους κι επισκέπτες, όταν τη χαλαρή ατμόσφαιρα διατάραξε ένα -αρχικά φαινομενικά- τροχαίο ατύχημα. Ένα ΙΧ όχημα «καρφώθηκε» σε ένα δίκυκλο με δύο επιβαίνοντες προκαλώντας αναστάτωση. Γρήγορα, όμως, όσα ακολούθησαν καταμαρτυρούσαν ότι το τροχονομικό συμβάν είχε άλλες διαστάσεις.

Ο 53χρονος οδηγός παρέσυρε με το αυτοκίνητό του το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν δύο ηλικιωμένοι στον κεντρικό δρόμο της πόλης με συνέπεια να τους ρίξει στο οδόστρωμα. Ευρισκόμενος -σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και μάρτυρες- σε κατάσταση αμόκ, ο οδηγός του ΙΧ περνάει ξανά με το όχημά του πάνω από το σώμα ενός εκ των δύο ανδρών που βρίσκονται στο έδαφος και τον σέρνει στην άσφαλτο για σχεδόν 200 μέτρα, προκαλώντας του μοιραία τραύματα.

Στη συνέχεια αποχωρεί από το σημείο και κατευθύνεται προς Σπάρτη. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το αιματοβαμμένο επεισόδιο θα έληγε εκεί, ο αλλόφρων οδηγός του τετράτροχου δεν σταματά εκεί τη φονική του διαδρομή, καθώς μετά από λίγο πραγματοποιεί αναστροφή κι επιστρέφει ξανά στον τόπο της αρχικής σύγκρουσης. Ενώ το όχημα κινείται με υπερβολική ταχύτητα μέσα στην πόλη, ο 53χρονος δεν διστάζει να προβεί στην ίδια αποτρόπαια πράξη και κατά του δεύτερου επιβαίνοντα του δίκυκλου που κείτεται στο έδαφος, σέρνοντάς τον με το όχημά του στην άσφαλτο προς τη μαρίνα της Μονεμβασιάς. Άνθρωποι που είναι μάρτυρες του συμβάντος επιχειρούν να σταματήσουν τον άνδρα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς ο θύτης αναπτύσσει ταχύτητα κι απομακρύνεται από το σημείο.

Ήδη έχει ειδοποιηθεί η Αστυνομία που προχωρά σε επέμβαση και, μετά από ώρα επεισοδιακής καταδίωξης, οι αστυνομικοί κατορθώνουν -τοποθετώντας άλλα οχήματα κάθετα στον δρόμο- να ανακόψουν και να μπλοκάρουν την ξέφρενη πορεία του  αυτοκινήτου του δράστη. Ακινητοποιούν τον άνδρα και τον συλλαμβάνουν.

Από τις 12 Μαΐου 2022 ο δράστης ήταν προφυλακισμένος στις Φυλακές Κορυδαλλού», lakonikos.gr

You may also like

Πλοήγηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?