ΚΟΡΙΝΘΙΑ: ΡΟΜΑ είχαν ρημάξει στις κλοπές το Λουτράκι, την Κόρινθο, το Βραχάτι και τις Κρήνες! -Τα κλοπιμαία ξεπερνούν τα 175.000 ευρώ! -Τι έκλεβαν κυρίως…

by taygetos

Σύμφωνα με πληροφορίες του taygetosnews.gr ΡΟΜΑ είχαν ρημάξει στις κλοπές αρκετές περιοχές της Κορινθίας, όπως το Λουτράκι, την Κόρινθο, το Βραχάτι και τις Κρήνες! Στήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Ζευγολατιό του δήμου Βέλου- Βόχας. Οι ΡΟΜΑ είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων, χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των 175.000 ευρώ!!!

Σε αστυνομικό δελτίο τύπου αναφέρεται: «Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχας, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει -10- περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διμοιρίας Υποστήριξης (ΔΙ.ΥΠ.) και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ περιλαμβάνει ακόμη -3- ημεδαπούς, δύο 25χρονους, καθώς και έναν 29χρονο, ο οποίος βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από το μήνα Απρίλιο του 2023 έως και την 18.6.2023, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με σκοπό την τέλεση κλοπών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει, συνολικά, -7- περιπτώσεις κλοπών και -3- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες, όπου είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων, χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των -175.000- ευρώ.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν στις μεταξύ τους συνομιλίες συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.

Τέλος, κατασχέθηκαν -2- οχήματα και -1- κινητό τηλέφωνο, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους…».

You may also like

Πλοήγηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
Μετάβαση στο περιεχόμενο