Π. Νίκας: «Δεν πρέπει αυτή η τραγωδία να αποτελεί ζήτημα σύγκρουσης στο εσωτερικό της χώρας μας»

by taygetos

«“Δεν θεωρώ ότι πρέπει αυτή η τραγωδία να αποτελεί ζήτημα σύγκρουσης στο εσωτερικό της χώρας μας. Αυτά που διαδραματίζονται είναι κάτι που μας ξεπερνά ως κράτος και οφείλονται στη διεθνή κατάσταση”.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Κυριακής 18 Ιουνίου, μετά το τρισάγιο που με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Μεσσηνίας τελέστηκε από τον μητροπολίτη Χρυσόστομο  στο λιμάνι της Καλαμάτας, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων του πολύνεκρου ναυαγίου, ανοιχτά της Πύλου.

Ο Π. Νίκας, αφού εξέφρασε συγχαρητήρια προς το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή “που αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις να κρατήσει τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά θαλάσσια σύνορα”, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, συνέχισε:

“Ως Περιφέρεια κάναμε τα αυτονόητα, κάναμε το καθήκον μας” συνέχισε ο περιφερειάρχης που χαρακτήρισε το πολύνεκρο αυτό ναυάγιο “ντροπή για την ανθρωπότητα και τον πολιτισμό μας”, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι αιτίες του ναυαγίου “δεν είναι τόσο οι διακινητές, αλλά θα πρέπει να αναζητηθούν σε αυτούς που διέλυσαν τα κράτη της νοτιο-ανατολικής Μεσογείου”, για να διατυπώσει στη συνέχεια την άποψη πως “όσο δεν αντιμετωπίζονται τα ζητήματα με τους πολέμους και την εξοντωτική φτώχεια, θα έχουμε δυστυχώς ξανά τέτοιες τραγωδίες”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας ανακοίνωσε ότι σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα εξετάζεται η δημιουργία ενός μνημείου στο λιμάνι της Πύλου -“ενός σημείου αναφοράς, τιμής και μνήμης, το οποίο θα επισκέπτονται οι συγγενείς των αδικοχαμένων μεταναστών και θα καλούνται να παρίστανται σε εκδηλώσεις μνήμης. Η θλίψη, η στενοχώρια μας, αλλά και η αντίθεσή μας σε όλα αυτά που γίνονται πρέπει να εκφράζεται με πράξεις” τόνισε ο περιφερειάρχης», αναφέρεται μεταξύ άλλων από την περιφέρεια Πελοποννήσου.

You may also like

Πλοήγηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
Μετάβαση στο περιεχόμενο