ΜΕΣΣΗΝΙΑ: “Αντιμετωπίζοντας τον δάκο από τα πρώτα στάδια – Νέα δεδομένα στη φυτοπροστασία της ελιάς”

by taygetos

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Αντιμετωπίζοντας τον δάκο από τα πρώτα στάδια – Νέα δεδομένα στη φυτοπροστασία της ελιάς” πραγματοποιείται στην Καλαμάτα αύριο Τετάρτη 21 Ιουνίου, σε συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ) και τον Σύλλογο Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας.

Η εκδήλωση, που θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite City Resort, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα και αποσκοπεί στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων πάνω σε σημαντικά ζητήματα σχετικά με την φυτοπροστασία της ελιάς, την κρίσιμη περίοδο μέχρι την ελαιοσυγκομιδή.

Οι εισηγήσεις, όπως έγινε γνωστό, εστιάζουν στο αναβαθμισμένο πρόγραμμα δακοκτονίας, στα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την εξέλιξή του, στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών, όπως και στην χρήση των χαρτών επικινδυνότητας, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προταθούν τρόποι και πρακτικές αντιμετώπισης των εχθρών και ασθενειών της ελιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη πραγματοποιήσει ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα τις ασθένειες της ελιάς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, σε συνεργασία με τους Δήμους Οιχαλίας, Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος και Δυτικής Μάνης.

Το πρόγραμμα της αυριανής εκδήλωσης:

You may also like

Πλοήγηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
Μετάβαση στο περιεχόμενο