ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Κ. Γκόνης: Καμία ιδιωτικοποίηση της παραλίας της Καραθώνας

by taygetos

Γράφει ο Κώστας Γκόνης, υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Ναυπλιέων:

Να «απελευθερωθεί» η αξιοποίηση του ακινήτου της Καραθώνας 

Η παραλία της Καραθώνας στην Αργολίδα, δίπλα από τη πόλη του Ναυπλίου, είναι μια δημόσια, μεγάλη και μοναδική παραλία, καθώς συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του πρασίνου και της θάλασσας, με την πρόσβαση όλων των κάτοικων της Αργολίδας, των επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, αλλά και από όλο τον κόσμο.

Η χρήση της παραλίας είναι πολλαπλή. Για τα καλοκαιρινά  μπάνια, για εκδρομή, για την Πρωτομαγιά, για τη Καθαρά Δευτέρα κ.α Ακόμα και το χειμώνα η παραλία παραμένει «ζωντανή» καθώς πάνε πολλοί για περπάτημα, για χειμερινά μπάνια, για άθληση  κ.λπ.

Η παραλία αυτή, αντί να αξιοποιηθεί για τις παραπάνω ανάγκες, αφέθηκε στη τύχη της να ρημάζει, δεν είναι τυχαίο ότι ακριβώς πάνω από τη παραλία λειτούργησε σκουπιδότοπος (ΧΑΔΑ) για πάνω από δεκαπέντε χρόνια. Τώρα αντιμετωπίζεται ως “φιλέτο” για επενδύσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, σε αντίθεση με τις ανάγκες του λαού της περιοχής, ενώ η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ δεν προχωρά.

Το 2013 μπήκε το ακίνητο «Καραθώνα» στο ΤΑΙΠΕΔ, το «εργαλείο» παραχώρησης της λαϊκής περιουσίας  στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Με τη νομοθετική ρύθμιση που επανέρχεται τώρα, μεταβιβάζεται στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το δικαίωμα υψηλής κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, για να λυθεί το νομικό κενό ιδιοκτησίας και να «απελευθερωθεί» η αξιοποίηση του ακινήτου. Βέβαια «απελευθέρωση» της αξιοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ σημαίνει προσέλκυση επιχειρηματικών ομίλων για την συνεκμετάλλευση του ακινήτου …έχοντας βλέψεις για μεγάλη επένδυση-ιδιωτικοποίηση της περιοχής!

Ποιοι όμως έχουν την ευθύνη για την κατάσταση αυτή στην Καραθώνα και την εξέλιξή της;

Είναι όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ που στο βωμό της «αξιοποίησης» και της «εκμετάλλευσης» ξεπουλούν κάθε δημόσια λαϊκή περιουσία.

Είναι οι τοπικές δημοτικές και περιφερειακές αρχές που αντί να υπερασπίσουν το δημόσιο χαρακτήρα της ακτής της Καραθώνας και να αναδείξουν τη χρήση της  προς όφελος των δημοτών και του λαού, υποτάσσονται και εφαρμόζουν τις κατευθύνσεις της εκάστοτε κυβέρνησης.

Είναι υπεύθυνες, γιατί ενίσχυσαν και συνεχίζουν να ενισχύουν την επιχειρηματικότητα της Τοπικής Διοίκησης.

Όλοι τους είναι έτοιμοι να  παραχωρήσουν γη και ύδωρ στους μεγάλους επιχειρηματίες και ο λογαριασμός να έρθει στον λαό!

Στην Ελλάδα των ρεκόρ αφίξεων και κερδοφορίας για τους μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους και τους touroperators, των νησιών-διεθνών προορισμών, οι λαϊκές οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε διακοπές.

Για ποιον λοιπόν είναι φτιαγμένα τα τεράστια τουριστικά θέρετρα;

Ποιος απολαμβάνει τα ξενοδοχεία-μεγαθήρια που σπέρνονται στους τουριστικούς προορισμούς;

Για ποιον φτιάχνονται οι προβλήτες της κρουαζιέρας και οι μαρίνες;

Για ποιον “χτίζουν” οι εφοπλιστές τα βαπόρια;

Ποιον αφορούν τα πανηγύρια για την “εξωστρέφεια” του τουριστικού προϊόντος, για τα ρεκόρ κερδοφορίας από τον τουρισμό;

Η παραλία της Καραθώνας όπως και κάθε δημόσιος χώρος, πρέπει να είναι στην υπηρεσία για τις ανάγκες του λάου και όχι για την εμπορευματοποίηση και την κερδοφορία των ομίλων.

Αυτό θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, να υπερασπιστούν το δημόσιο χαρακτήρα των παραλιών, να ακυρωθούν στην πράξη οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί.

Καμία ιδιωτικοποίηση της παραλίας της Καραθώνας. Καμία σκέψη για τσιμεντοποίηση της περιοχής.

Δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις ακτές.

Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υποδομών και υπηρεσιών στις παραλίες που θα παρέχονται δωρεάν στο λαό

Στις 25 Ιουνίου μετράει το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός!» για «100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση».

You may also like

Πλοήγηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
Μετάβαση στο περιεχόμενο