ΛΑΚΩΝΙΑ: Φτάνει σε δικάσιμο η υπόθεση για τον θάνατο του Γιάννη Βάρλα στη Σπάρτη…

by taygetos

«Σε τακτική δικάσιμο σε ακροατήριο θα εκδικαστεί η υπόθεση της δολοφονίας του Γιάννη Βάρλα, στη Μαγούλα το καλοκαίρι του 2011.

ΣΠΑΡΤΗ. Στο ακροατήριο φθάνει η υπόθεση της δολοφονίας του Γιάννη Βάρλα στη Μαγούλα Σπάρτης. Μετά από 12 χρόνια, η υπόθεση, αφού πέρασε από χίλια κύματα, μπήκε και βγήκε σε Αρχεία, έγινε πρώτο θέμα σε εκπομπές του είδους και σε Πρωτοσέλιδα, έγινε η αφορμή για να απειληθούν άνθρωποι και άνθρωποι, τελικά φθάνει σε δικάσιμο, στα τέλη Οκτωβρίου 2023, στο Ορκωτό Τρίπολης, με ακροατήριο που θα έχει την ευκαιρία να ακούσει και να μάθει όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης.

Μέσα στο 2023 η οικογένεια του αδικοχαμένου Γιάννη Βάρλα και η κοινωνία της Σπάρτης θα έχει μάθει ποιος και γιατί τον σκότωσε. Είναι βέβαιον ότι θα «λυθούν» γλώσσες και θα ανοίξουν στόματα που έμεναν ερμητικά κλειστά για 12 χρόνια κάνοντας τον δράμα μιας οικογένειας ακόμα πιο πικρό και άδικο», σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr

Η πολύχρονη νομική περιπέτεια

Η υπόθεση του 49χρονου οικονομολόγου που επέλεξε να γίνει αγρότης στη γενέτειρα του και βρέθηκε νεκρός  τον Ιούλιο του 2011 από την ίδια του τη μάνα στην πλατεία του χωριού,  προκάλεσε αίσθηση για τον τρόπο που τη χειρίστηκαν οι Αρχές.

Δεκατρία κατάγματα από άγρια χτυπήματα μέτρησαν δύο ιατροδικαστές στο κεφάλι και το σώμα του, αλλά μόνο ο δεύτερος που όρισε η οικογένεια μίλησε για εγκληματική ενέργεια, αφού συνέδεσε την κακοποίηση που δέχτηκε το θύμα, με την καρδιά που τον πρόδωσε.

Ο πρώτος οδήγησε σε λάθος δρόμο την όλη ιστορία μιλώντας για θάνατο μόνο από παθολογικά αίτια.

Όλα αυτά τα χρόνια η δικογραφία μπαινόβγαινε στο αρχείο παρά την επιμονή και τις προσπάθειες της οικογένειας να λάμψει η αλήθεια. Η έκθεση του ιατροδικαστή που όρισαν οι συγγενείς είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει προσφυγή κατά της απόφασης του εισαγγελέα εφετών Ναυπλίου. Το Συμβούλιο Εφετών έκρινε το  2013 ότι θα πρέπει να μεταβιβαστεί η δικογραφία στον Ανακριτή Σπάρτης, ο οποίος μετά από σχετική μήνυση της οικογένειας, άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ’ αγνώστων. Το  2016  η υπόθεση μπήκε στο αρχείο αγνώστων δραστών.

Με υπόμνημα της τον Μάρτιο του 2019 η οικογένεια υπέδειξε νέους μάρτυρες που σε ιδιωτικές συζητήσεις μαζί τους, αποκάλυψαν τους δράστες της δολοφονίας. Το αποτέλεσμα ήταν ο Εισαγγελέας Σπάρτης να ξαναβγάλει την υπόθεση από το αρχείο και να την ερευνά πλέον ο νέος Ανακριτής Σπάρτης.

Ο καβγάς…

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το κλειδί του γρίφου όπως λένε, βρίσκεται στον καβγά που είχε το θύμα με παρέα νεαρών στην πλατεία του χωριού. Λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία ειδοποιήθηκε από ιδιοκτήτη βενζινάδικου πως ο Γιάννης ήταν αιμόφυρτος στο έδαφος. Οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο και τυχαία έπεσαν πάνω σε μια γυναίκα που επειδή ήταν ντόπια της ζήτησαν να αναγνωρίσει ένα πτώμα. Τραγική ειρωνεία: Ήταν η μητέρα του Γιάννη που αντίκρισε το παιδί της νεκρό…, αναφέρεται στο anikolouli.gr

You may also like

Πλοήγηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?