ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Ξεκίνησαν οι κοπές πρώιμου υπαίθριου καρπουζιού

by taygetos

«Ξεκίνησαν οι κοπές πρώιμου υπαίθριου καρπουζιού χαμηλής κάλυψης από την περιοχή της Τριφυλλίας, με την ζήτηση αυτή την εποχή να είναι σε υψηλά επίπεδα. 

Μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, επισημαίνει ότι «ξεκίνησε η συγκομιδή στα πρώιμα υπαίθρια καρπούζια στον Αγρίλη και στην Τερψιθέα. Τώρα κόβουν οι πρώιμες φυτεύσεις. Η καλλιέργεια καρπουζιού στην Τριφυλλία ανέρχεται σε περίπου 5.500 στρέμματα (είναι στα ίδια περίπου με τα περσινά) και η αναμενόμενη παραγωγή θα κυμανθεί στους 40 χιλιάδες τόνους. Η ποιότητα είναι φέτος σε πολύ καλά επίπεδα. Σημειωτέον ότι στην περιοχή αυτή, οι περισσότερες εκμεταλλεύσεις είναι εξοπλισμένες με δίχτυα, αντιπαγετικά και αντιχαλαζικά».

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Μαλάμος, παραγωγός καρπουζιών από την περιοχή των Φιλιατρών Μεσσηνίας, ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι «ξεκίνησε η κοπή καρπουζιού στην περιοχή από το περασμένο Σάββατο (20/5). Οι βροχές όμως δυσκολεύουν σε μεγάλο βαθμό την συγκομιδή. Τη Δευτέρα (22/5) είχαμε πέντε ώρες συνεχόμενη βροχόπτωση, πράγμα πρωτόγνωρο για αυτή την εποχή. Πάντως γενικότερα οι καιρικές συνθήκες φαίνεται να έχουν επηρεάσει αρνητικά τις μέσες αποδόσεις αλλά μια καλύτερη εικόνα θα φανεί προς το τέλος της συγκομιδής.

Τα καρπούζια πάνε στην εγχώρια αγορά αλλά κυρίως για εξαγωγή. Αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν πολλές ποσότητες καρπουζιών θερμοκηπίου. Επίσης η ζήτηση είναι αυξημένη στις αγορές, με αποτέλεσμα οι τιμές να είναι σε καλύτερα επίπεδα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και να κυμαίνονται από 40 έως 50 λεπτά το κιλό. Το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν οι κοπές και οι ποσότητες καρπουζιών στην περιοχή», αναφέρεται στον agrotypos.gr.

You may also like

Πλοήγηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
Μετάβαση στο περιεχόμενο